Chci nabídku

Ceny nájemného v Brně a Praze

Ačkoliv se ceny nemovitostí, které jsou určeny k prodeji rapidně zvedly, nájmy v některých krajích šly zase razantně dolů. Kupříkladu taková Praha a Brno cenami překvapily. Jak se v těchto městech pohybují ceny nájmů? A co můžeme očekávat v následujících měsících?

Otevřít

Koupě družstevného bytu

Máte možnost koupě bytu v družstevním vlastnictví, ale nevíte přesně, co to znamená? Je tato koupě výhodná? A proč jsou družstevní byty výrazně levnější než byty v osobním vlastnictví?

Otevřít

Jak prodat nemovitost, ve které žijí zvířata?

Všichni milujeme zvířata, což dokazuje také to, že jsme národem pejskařů a koček. Ovšem prodej domu, kde bydlí domácí zvířata, není nic jednoduchého a je potřeba se na něj pořádně připravit. Proto jsme si pro vás připravili článek s následujícími kroky, které vás hravě navedou.

Otevřít

Ceny bytů za 2Q 2021 Praha a Brno

Vývoj ceny bytů v Praze

Otevřít

Věcná břemena - jak vznikají a zanikají?

Věcná břemena - jak vznikají a zanikají?

Otevřít

Družstevní byt a jeho prodej

Byty v družstevním vlastnictví jsou v posledních letech velmi oblíbené, není se čemu divit, jejich cena je výrazně nižší než cena bytu v osobním vlastnictví. Jak probíhá prodej družstevního bytu a na co si dát pozor?

Otevřít

Kroky, na které nemusíte myslet, pokud se rozhodnete prodat nemovitost naší společnosti

Přemýšlíte nad prodejem nemovitosti, ale odrazuje vás celý zdlouhavý proces prodeje, který se může protáhnout i na několik měsíců? Naštěstí existuje možnost výkupu nemovitosti, kterou naše společnost nabízí.

Otevřít

Věcné břemeno

Chystáte se koupit nemovitost? V tom případě byste měli zbystřit, protože ne vždy je koupě nemovitosti jednoduchá. Váš vysněný dům či byt může být omezen tzv. věcným břemenem. Víte vůbec, co to znamená? A jaké z toho plynou další úskalí?

Otevřít

Prodej nemovitosti - hypotéka po rozvodu

Rozvod je často nepříjemnou záležitostí, při které se musí manželé vypořádat jak s vlastními pocity, tak se společným majetkem. Jestliže se manželé dohodli na tom, že svou nemovitost prodají, mají na výběr z několika možných řešení, kde hlavní roli hraje vždy bankovní instituce.

Otevřít

Ceny nemovitostí rostou

I když by se mohlo zdát, že ceny nemovitostí díky pandemii poklesnou, opak je pravdou. Ceny nemovitostí stále rostou a poptávka po hypotékách je stále vyšší. 

Otevřít