Chci nabídku

Co je iBuyer?

Chcete-li nebo potřebujete prodat svou rychle a jednoduše, iBuyer je vaše nejlepší volba, ale co je to iBuyer a jak tento proces funguje?

Systémem iBuy si můžete pořídit nemovitost bez realitní kanceláře. Erik Baťalík, CEO společnosti REINS, přinesl tento způsob obchodování s realitou na Slovensku před dvanácti lety.

V tomto blogu Vám spolu s naším CEO přiblížíme, tak i vy můžete prodat svůj byt nebo dům iBuyerovi a získat tak nabídku za 24 hodin.

Co je iBuyer?

iBuyer je okamžitý kupující. Tato definice je krátká, ale zároveň výstižná. "Jde o model realitní transakce, při kterém se nic zbytečně neprodlužuje, protože iBuyer nemovitost rychle a jednoduše koupí přímo od jejího majitele a novým vlastníkem se stává on," vysvětluje Mgr. Erik Baťalík, CEO REINS, First iBuyer in Slovakia, člen americké komory realitních makléřů. „Je to americký model obchodování s nemovitostmi, který se u nás velmi rychle ujal. Svědčí o tom fakt, že jsme během deseti let kromě Slovenska otevřeli další pobočky iv Čechách a v Rakousku.“

Majitelé, kteří prodávají iBuyerovi, obcházejí většinu problémů s prodejem své nemovitosti prodejem přímo kupujícímu.

Objavte hodnotu svojho domova online zadarmo za pár minút!

Platbu za nehnuteľnosť môžete získať okamžite. Požiadajte o nezáväznú ponuku na váš byt alebo dom. Bez obhliadok, bez stresu a s úplnou kontrolou. 

Kliknite na odkaz a dozviete sa viac: https://www.reins.cz/chci-prodat

Výmenou za pohodlnejšiu transakciu majitelia nehnuteľností predávajú svoj byt alebo dom za rozumnú, ale zľavnenú cenu. IBuyer zarába peniaze na investícii predajom nehnuteľnosti. Investičná stratégia iBuyera zahŕňa vytváranie mnohých malých ziskov v mnohých domácnostiach namiesto veľkých ziskov v niekoľkých domácnostiach.

„Ľudia teda svoj byt predajú za pár minút z pohodlia obývačky bez toho, aby sa stretli s obchodníkom. Dá sa to práve vďaka technológiám a dátam, ktorými iBuyingové spoločnosti disponujú”, dodáva Mgr. Erik Baťalík s tým, že vedia na diaľku nehnuteľnosť reálne oceniť aj zrealizovať všetky ostatné potrebné kroky.

Proč prodat nemovitost přes iBuyer?

Prodej iBuyerovi je o pohodlí pro prodávajícího a kupujícího. Řekněme si narovinu, prodej nemovitostí tradičním způsobem, tedy realitní kanceláří, je obrovský časově náročný proces.

Potřeba rychlejších a pohodlnějších transakcí s nemovitostmi s okamžitým prodejem nabízí jen iBuying.

Zde je několik důvodů, proč se majitelé rozhodli prodat svoji nemovitost iBuyerovi:

  • stahování - potřebujete rychlou hotovost na přestěhování se

  • smrt v rodině

  • rozvod

  • dědictví

  • nákup nového domu nebo bytu, zatímco jste ještě povinen čerpat první hypotéku na bydlení

  • rychlá hotovost z krátkodobé investice

  • chcete si koupit novou nemovitost a potřebujete hotovost na zálohu

Zjednodušené transakce

Prodávající i kupující chtějí, aby prodej nemovitosti proběhl co nejrychleji a bez problémů. Jelikož platforma iBuyer vydělává své peníze z procenta z prodeje (standardně pět až osm procent) a jejich jedinou zodpovědností vůči oběma stranám je zavést a zprostředkovat obchod, obchody se uzavírají během několika dní namísto týdnů či dokonce měsíců. „Někdy chceme nemovitost i vidět, někdy to ani není potřeba, protože pokud máme dostatečná data, dokážeme učinit cenovou nabídku i na dálku na základě lokality a dalších údajů o bytě. iBuyer kupuje nemovitost pro sebe s tím, že ji celou zrenovuje a vrátí na trh,“ vysvětluje CEO.

Určete si datum prodeje a stahování

Prodat svoji nemovitost a okamžitě se odstěhovat je opravdu složité. Přestěhování vyžaduje čas a přípravu, takže ne vždy je prodávající připraven v momentě, kdy se chce kupující nastěhovat

Tento problém iBuyer řeší tak, že požádáte o datum vystěhování. iBuyer je obvykle flexibilní, pokud jde o data vystěhování. CEO Erik Baťalík dodává: „Prodávající si přitom může určit termín, kdy chce nemovitost prodat, a odstěhovat se s ohledem na své další bydlení nebo okolnosti. Za svůj byt tedy dostane cenu co nejblíže tržní a zároveň získává časovou flexibilitu, což je podle mě k nezaplacení.”

Prodávající je spokojen s nabídkou a kupující je spokojen s investicí. Jedná se o oboustranně výhodnou a transparentní transakci. Pamatujte, že iBuyeri jsou z větší části rozumní obchodníci. Pokud se vám zdá nabídka příliš nízká, vždy se můžete pokusit o vyjednávání beze strachu, že urazíte iBuyera.

Jak uvádí Baťalík, iBuyer nemovitost koupí, předělá ji a zase prodá. „Vše vyřeší iBuyer. Pro kupujícího bytu z druhé ruky, tedy kompletně předělaného původního bytu, je zase výhodné to, že kupuje byt, který je ve stavu srovnatelném s novostavbou a může se rovnou nastěhovat bez potřeby řešit rekonstrukci“.

Prodejte svůj dům rychle a jednoduše

Teď, když máte odpověď na otázku „Co je to iBuyer?“ Vaše další otázka by měla být "Na co čekám?" Není co ztratit. Společnost REINS spadá pod iBuyerů a jsme připraveni učinit hotovostní nabídku. Jednoduše požádejte o nabídku zde: https://www.reins.sk/chci-prodat a prodané můžete mít ještě dnes. Bez obhlídek, bez stresu as úplnou kontrolou.

Pokračujte ve čtení