Chci nabídku

5 nejčastějších důvodů, proč se Vám nedaří prodat nemovitost

Prodej nemovitosti bývá většinou dlouhodobý a stresující proces, no pokud chcete prodat nemovitost rychle a za férovou cenu, rádi Vám s tím pomůžeme.


1. Chybné stanovení prodejní ceny

Chybně stanovená prodejní cena je bezkonkurenčně nejčastějším důvodem, proč nemůžete prodat byt nebo dům. U vysoké prodejní ceny je to poměrně logické, ale proč vadí, když je ohodnocení nemovitosti příliš nízké? Ve zkratce příliš nízká cena nebudí důvěru. Kupující za nízkou cenou často vidí nějaký háček, a tak dá přednost nemovitosti s odpovídající tržní cenou. Mají tak ale jistotu, že je vše v pořádku.

TIP: Při správném odhadu ceny bytu nebo domu je třeba důkladně zhodnotit stav nemovitosti, lokalitu, ve které se nachází a nesmíme krom velikosti zapomenout ani na vybavenost, stáří, okolí apod. 

Není výjimkou, že se požadovaná cena odvíjí od finančních potřeb prodávajícího, nebo také od “emocionálního pouta” k nemovitosti, což nemá často s reálnou tržní cenou nic společného.

To, zda jste stanovili tu správnou tržní cenu, se často dozvíte až ze zájmu kupujících. Pokud si ale chcete být jistí ještě předtím, než začnete nemovitost nabízet, přečtěte si pár našich tipů ZDE, nebo se můžete obrátit přímo na naše specialisty, kteří Vám se stanovením prodejní ceny pomůžou. Vyhnete se tak riziku prodeje za příliš nízkou cenu i dlouhodobému prodeji, kdy budete muset cenu stejně časem snížit a Vaše nabídka bude ztrácet na důvěryhodnosti.

2. Nekvalitní prezentace

Fotky, jejich kvalita, home-staging, informace o nemovitosti a celková prezentace - to jsou základní výstupy, které určitě pomůžou prodat nemovitost co nejrychleji. Mnoho prodávajících prezentaci podcení a čas prodeje si tak prodlouží. Mějte na paměti, že tmavé nicneříkající fotografie se skromným popisem rychlý prodej bytu nebo domu nepodpoří.

80 % podnětů přijímáme zrakem a jsou to právě fotky, které Vaší nemovitost budou prodávat nejvíce.

Tip: Dbejte na to, aby byla nemovitost na fotkách uklizená a celkový dojem byl příjemný. 

Při popisu také nezapomínejte uvádět pravdivé informace, které poskytnou zájemcům komplexní obrázek o stavu nemovitosti. Kupující určitě ocení informaci o typu topení, výši poplatků, na jakou světovou stranu je nemovitost orientovaná, nebo zda je zateplená, zda je napojená na kanalizaci a jaké je její okolí. V případě dobrých sousedů se nezapomeňte pochlubit, i taková informace může mít vliv na to, že si vyberou zrovna Vás.

3. Více realitních kanceláří prodává vaší nemovitost

Mnozí majitelé si myslí, že čím více kanceláří bude prodávat jejich nemovitost, tím rychleji prodej bytu nebo domu proběhne. V konečném důsledku tím prodeji jen uškodíte. Jak?

Kupující v průběhu koupě nemovitosti sleduje více realitních portálů, kde může Vaší nemovitost vidět vykreslenou pokaždé v jiných barvách - s jinými fotografiemi, s jiným popisem.. není neobvyklé, že také stav nemovitosti může být popsán každou realitní kanceláří jinak nebo se nabídka může lišit i v ceně. To Vaší nabídce na důvěryhodnosti určitě nepřidá.


4. Neuspějete při prohlídce

Ani samotnou prohlídku není dobré podceňovat. Je hned po prvotní prezentaci tím nejdůležitějším bodem celého prodeje. Vždy proto dbejte na to, aby byla nemovitost uklizená a čistá. Někdy se vyplatí také trochu zainvestovat do opravy některých nedostatků, které táhnou cenu nemovitosti zbytečně dolů. Cílem prohlídky určitě je, aby se zde cítil zájemce příjemně.. skoro jako doma. Potom už je jen malý krůček k úspěšnému prodeji. A jak toho docílit?  Přečtěte si naše tipy, a nebo oslovte některou z firem, které se specializují za home-staging, neboli stylizaci interiéru. V neposlední řadě si také dopředu připravte odpovědi na potenciální otázky zájemců. Pravdivé.

5. Neprodáváte nemovitost nám

Pokud nechcete ztrácet čas prodejem a chcete nemovitost prodat hned, můžete se obrátit na nás. My Vaší nemovitost koupíme za férovou cenu i s okamžitou platbou. Nepotřebujete žádnou třetí stranu a prodej nemovitosti se tak může uskutečnit během několika dní.

Nejsme realitní kancelář, jsme iBuyer. Nemovitosti kupujeme přímo my za vlastní finanční prostředky. Nečekáme na schválení hypotéky ani jiné formality, které mohou prodej prodloužit.

Běžný prodej bytu nebo domu trvá v průměru 116 dní, ale někdy se může prodej kvůli různým komplikacím protáhnout až na 6 měsíců. REINS tento proces uryhluje o více než 85 dní.






 



Pokračujte ve čtení