Chci nabídku

Prodej bytu během rozvodu

V případě prodeje nemovitosti ve vlastnictví bývalých partnerů je třeba majetek řádně rozdělit. Na řadu zpravidla přicházejí náročné konverzace, kdy se musíte dohodnout tak, aby nebyl nikdo škodný. Rozvod a vypořádání nemusí být vždy nejjednodušší. Proto Vám poradíme, jak na to.

Není nutné nemovitost prodávat hned během rozvodu - jednou z možností je také si byt ponechat a vyplatit bývalého partnera dle domluvy. Avšak v případě, že ani jeden nechce v bytu zůstat, je možné nemovitost prodat. Majetek se v tomto případě dělí jednodušeji. Musíte však počítat s tím, že prodej nemovitosti může nějakou dobu trvat. Proto doporučujeme zvážit variantu pronájmu tzv. náhradního bydlení, kam se na čas prodeje uchýlíte, abyste nemuseli již zůstávat tam, kde Vám to není příjemné.   

Je jasné, že obě strany chtějí mít toto období co nejdříve za sebou. Doporučujeme tedy zvážit všechny varianty prodeje, které aktuální trh s nemovitostmi nabízí a časové hledisko zařadit jako jedno z kritérií při výběru.

Postup vypořádání majetkového poměru při rozvodu 

Situace s rozdělením nemovitosti a nebo vyplacením expartnera není po psychické stránce jednoduchá ani příjemná záležitost. Stále však platí, že nejlepší je se na podmínkách vypořádání majetku domluvit bez soudního sporu. Ten celou situaci prodlužuje a co si budeme povídat, o nic příjemného se nejedná. 

V případě, že se nejste schopni domluvit na vyplacení expartnera, doporučujeme tedy raději nemovitost prodat, dělení peněz z prodeje bude potom jednodušší.

A jaké máte možnosti?

  1. Prodej nemovitosti třetí době - zde získáte to, co potřebujete - peníze za nemovitost, které si potom můžete jednoduše rozdělit. Avšak musíte počítat, že takový prodej, ať už jej zprostředkovává realitní kancelář, nebo se pustíte do přímého prodeje, chvíli zabere. Obvy'’le se jedná o několik málo měsíců. Na vyřešení celé situace si tedy chvilku ještě počkáte.

  2. Oslovte nás - pokud chcete nemovitost prodat okamžitě a bez starostí, kontaktujte nás. Vaší nemovitost nejen koupíme a okamžitě zaplatíme, ale po celou dobu prodeje budeme transparentně komunikovat na obě strany, abychom Vám celou situaci co nejvíce ulehčili. Výhodou je že prodej je rychlý a Vy můžete mít peníze na účtu téměř okamžitě. Bez starostí.







Pokračujte ve čtení