Chci nabídku

Pojďme organizovat!

Doma máte ještě pořád vánoční výzdobu?

84 procent respondentů vánočního průzkumu uvedlo, že vánoční dekorace odkládají v průběhu ledna. Více než polovina (51 procent) uvedla, že je chce odložit během období oslav Tří Králů.

Balení vánočních dekorací během prvního měsíce v novém roce je ideální příležitostí k tomu, aby se uspořádání a organizace stala prioritou v roce 2024.

Organizovanost není jen předsevzetí, je to způsob života. Nabízíme vám několik tipů, které vám pomohou udržet si organizovanou domácnost či jiný prostor, kde trávíte svůj čas.


1. Úložné boxy

Začněte tím, že si uspořádáte své sváteční dekorace rovnou při jejich ukládání. Investujte do průhledných úložných boxů. Oddělte, označte a roztřiďte dekorace podle ozdob, světel a jiných dekorací. Nezapomeňte vyjmout všechny baterie a přepnout všechny vypínače na "vypnuto".

2. Stanovte si jasné cíle

Ať už se jedná o denní seznam úkolů nebo větší milníky na rok, vámi vytvořený plán vám pomůže určit si vaše priority. Zapište si své cíle a uložte si je na místo, kde si je můžete v průběhu roku podle potřeby kontrolovat a upravovat.


3. Ukliďte a darujte

Udělejte si z úklidu zvyk. Každých pár týdnů si najděte čas na přetřídění svých věcí. Darujte nebo vyhoďte věci, které již nepotřebujete nebo nepoužíváte. To nejenže uvolní více úložného prostoru, ale potěší také vaše srdce, protože vaše dary mohou pomoci jiným.


4. Vyčistěte si své digitální soubory

Digitální nepořádek může být stejně nepříjemný jako nepořádek fyzický. Uspořádejte své digitální soubory vytvářením složek a podsložek. Používejte aplikace ke zvýšení produktivity pro správu úloh, psaní poznámek a plánů, abyste mohli zefektivnit svůj čas či práci.


5. Optimalizujte svůj pracovní prostor.

Může to být nepořádek na stole, který je znakem přeplněné mysli nebo dokonce génia, ale úhledný a příjemný pracovní prostor může pomoci zlepšit vaši produktivitu. Ukažte svou osobnost a pracovní styl se stylovou sadou organizéru na stůl a policemi nebo jinými úložnými systémy, aby vám nepotřebné nebo málo používané předměty nepřekážely.



6. Plánování

Naplánujte si den. Věnujte čas soustředění se na konkrétní úkoly stanovením si priorit na základě naléhavosti a důležitosti. Nastavte svůj stav na mobilu „Nerušit“ nebo „Zaneprázdněný“, abyste se mohli soustředit, snadno a efektivně dokončit tyto časově náročné úkoly.


7. Dostaňte se do rutiny

Vytvořte si denní rutiny, které vám budou vyhovovat. Ať už jde o raný, denní či večerní rituál nebo týdenní plánování, rutiny pomáhají vytvořit strukturu a zjednodušit úkoly.


8. Delegování

Rozpoznejte a nebojte se požádat o pomoc, když ji potřebujete. Delegujte úkoly, pokud je to možné, ať už doma nebo v práci. Vypusťte věci, které mohou jiní udělat efektivněji, abyste si uvolnili svůj čas na důležitější záležitosti.


9. Připomínky

Maximalizujte využití technologie pro připomínky a upozornění. Synchronizujte a nastavte si na svých zařízeních upozornění na důležité termíny, schůzky a úkoly, abyste nezapomněli na důležitosti (včetně 80. narozenin vaší babičky 🙂).


10. Všímavost a reflexe

Udělejte si během dne chvilky na pozornost nebo zamyšlení se. Může to být například několik minut hlubokého dýchání nebo zapisování do deníku. Dokážete se tak lépe soustředit na své myšlenky a udržet si pozornost během rušného nebo stresujícího dne.


11. Pravidelně přehodnocujte a reorganizujte

Zůstat organizovaný je neustálý proces. Nechte si pravidelně čas – možná týdně nebo měsíčně – na přehodnocení a reorganizaci. To zabraňuje hromadění nepořádku a poskytuje kontrolu zdravého rozumu, abyste se ujistili, že to, co pro vás funguje, funguje i nadále.


12. Investujte do péče o sebe

Péče o sebe je nedílnou součástí udržování pořádku. Podpořte svoji péči o sebe a svou pohodu tím, že budete mít dostatek spánku, budete se dobře stravovat, cvičit, budete dodržovat pitný režim a budete si dělat přestávky podle potřeby. (Pokud to vyhovuje vašemu rozpočtu, měsíční masáž a mani/pedi dělají zázraky.) Svěží mysl přispívá k lepší organizaci.


13. Naučte se říci „ne“ a stanovte si hranice

Přehnané odhodlání může vést k chaosu. Naučte se říci ne úkolům nebo závazkům, které vás přemáhají nebo nejsou v souladu s vašimi cíli. Stanovte si hranice rozumným upřednostněním svého času a energie.


14. Oslavujte malé výhry

Zůstat organizovaný je cesta, ne cíl. Oslavte své úspěchy, bez ohledu na to, jak jsou malé. Uznání pokroku vám pomůže udržet si motivaci, abyste zůstali organizováni.

V roce 2024 zůstat organizovaný neznamená jen mít čistý stůl nebo uklizený domov. Jedná se o vytváření a udržování produktivního a efektivního životního stylu. Být organizovaný vám pomůže udržet si vše pod kontrolou, takže každý den zvládnete snáze a účelněji.


Pokud je jedním z vašich letošních předsevzetí najít si nový domov, REINS vám umí pomoci a najít nejlepší způsob, jak prodat nebo koupit nemovitost, a to organizovaně, přehledně a plánovaně.






Pokračujte ve čtení