Chci nabídku

Na co byste se měli opravdu zaměřit při hledání nemovitosti?

Před samotným hledáním vašeho nového bydlení Vám doporučujeme sepsat seznam, co by nemovitost a její okolí měly splňovat. Tak přesně víte, co hledáte. Spousta úložného prostoru? Místnost na uskladnění potravin? Dobrá dostupnost veřejné dopravy?

Vzhledem k tomu, že průměrná délka vlastnictví nemovitosti je 16 let, chcete si být jisti, že najdete dům nebo byt, který bude splňovat všechny vaše potřeby – uvnitř i venku – nyní i během několika následujících let.

Při jednom z největších rozhodnutí o koupi ve svém životě nezapomeňte zohlednit následující skutečnosti, abyste věděli, na co byste se měli při hledání nemovitosti skutečně zaměřit.

Lokalita, lokalita, lokalita!

Při výběru vysněného domova je to všechno o „lokalitě, lokalitě, lokalitě“. Ne nadarmo se tato fráze připisuje zesnulému britskému realitnímu magnátovi lordu Haroldu Samuelovi. Na nemovitosti můžete změnit téměř všechno, ale nemůžete změnit jeho polohu.

Věnujte pozornost lokalitě, kde se nemovitost nachází. Jaký máte výhled? Jsou pouliční lampy přímo za okny? Nevadí vám přílišný hluk z ulice?

Sousedé

Bydlení v dobré čtvrti je na prvním místě v seznamu kupujících nemovitost.

Pro kupující jsou důležité tyto vlastnosti sousedství:

Cítit se bezpečně: 83%

Možnost pěší chůze: 83%

Preferovaná lokalita: 60 %

Blízkost obchodů, služeb a/nebo volnočasových aktivit: 58%

Optimální dojíždění do práce nebo do školy/školky: 58 %: 53%

Nabízí pocit komunity nebo sounáležitosti: 51%

Blízko k rodině a přátelům: 50%

V preferovaném školním obvodu: 44%

Dobrou představu o atmosféře lokality si můžete udělat také jednoduchou jízdou autem nebo procházkou. Zjistěte tak, jak je to s dopravou a zácpami, poslouchejte úroveň hluku a všímejte si, jak jsou bytové domy nebo domy v dané lokalitě udržovány (nebo ne).

Kvalita škol

Máte-li děti nebo plánujete založit si rodinu, kvalita škol v dané lokalitě může výrazně ovlivnit místo, kde budete nemovitost kupovat. Bydlení v dobrém školním obvodu může také zvýšit hodnotu vaší nemovitosti při dalším prodeji.

Statistiky bezpečnosti a kriminality

Pocit bezpečí a jistoty ve vaší nemovitosti a okolí je prvořadý. Při zkoumání statistik kriminality a bezpečnostních záznamů myslete na míru násilné a majetkové trestné činnosti. Tyto informace můžete získat od místního policejního oddělení a jiných městských a státních orgánů.

Čas dojíždění a doprava

Každodenní dojíždění do práce nebo na jiná místa může výrazně ovlivnit kvalitu vašeho života. Zhodnoťte blízkost nemovitostí které si vyhlédnete, k vašemu pracovišti, zda se během ranních a odpoledních hodin tvoří zácpy a možnostem veřejné dopravy. Zkuste použít nástroje jako Google Maps nebo Waze, které vám pomohou odhadnout čas dojíždění a nejlepší trasy během různých hodin dne.

Vybavení a služby

Všichni se sem - tam rádi chodíme najíst ven, že? Zvažte dostupnost základních zařízení a služeb v okolí, jako jsou obchody s potravinami, zdravotnická zařízení, rekreační oblasti a možnosti zábavy.

Budoucí rozvoj a hodnota nemovitostí

Jak jsme již zmínili, pokud si koupíte nemovitost, je pravděpodobné, že v ní budete bydlet delší dobu. Určitě byste se měli zamyslet nad tím, jak bude vaše nová lokalita vypadat v budoucnosti.

Průzkum potenciálního budoucího vývoje v oblasti vám může poskytnout informace o tom, jak se může okolí časem vyvíjet – a ovlivnit hodnotu nemovitosti a dlouhodobý vliv na vaši investici.

Pokud budete vědět, na co byste se měli při hledání domu nebo bytu skutečně zaměřit, snáze zjistíte, jestli jste našli ten správný. Skvělé informace o dostupných nemovitostech ve vaší oblasti můžete najít a získat také na stránce www.reins.cz. Chcete-li koupit nemovitost, podívejte se na naši stránku. Naši obchodníci jsou připraveni pomoci vám najít ideální místo.


Potřebujete prodat svoji nemovitost před koupí další? I s tím vám můžeme pomoci. A to rychle. Stačí získat bezplatnou, nezávaznou nabídku v hotovosti a spojit nákup a prodej s REINS. Můžete ušetřit tisíce!



Pokračujte ve čtení