Chci nabídku

Jak nafotit nemovitost před prodejem

Chystáte se na prodej nemovitosti? Klíčem k úspěšnému prodeji je dobý inzerát. A v dobrém inzerát samozřejmě nemůžou chybět kvalitní fotografie, které budou prezentovat nemovitost v co nejlepším světle. Jak takové fotografie udělat? Poradíme Vám!

Bez úklidu to nepůjde

Je jasné, že nemovitost by měla působit co nejlépe. Proto se na začátek zaměřte na pořádek - a to jak v interiéru, tak i v exteriéru. Schovejte a ukliďte vše potřebné z kuchyňské linky (nezapomeňte na houbičku na nádobí i na čistící prostředky, na fotografii totiž nikdy nevypadají dobře), ze stolů a poliček utřete prach, vyluxujte a vytřete podlahu, vyleštěte zrcadla a nezapomeňte uklidit také balkón! Jednoduše udělejte takový větší úklid. 

Malá úprava a správné světlo 

Aby Vaše nemovitost vábila ke koupi, bez menších úprav se neobejdete. Zbavte se popraskané stěny. Poškrábanou podlahu vhodně zakryjte stylovým kobercem, okna ozdobte závěsy. Pokud chcete úpravy dovést k dokonalosti, na stůl umístěte čerstvé květiny a zapalte svíčku. Jednoduše řečeno - odstraňte nedokonalosti a vyzdvihněte přednosti nemovitosti. 

Vyberte si správné místo 

Uvědomte si, že fotografie musí zachytit co nejvíce z místnosti. Zapomeňte na desítky fotografií a místo kvantity vsaďte na kvalitu. Najděte si jedno místo, odkud nafotíte co nejvíce. A pokud chcete, aby měly Vaše fotografie “hloubku”, zkuste na fotografii zachytit alespoň tři stěny. Doporučujeme pohled z rohu u dveří, uvidíte, že lepší místo nenajdete. 

Vyhněte se tupým úhlům

Je jasné, že cílem je zachytit nemovitost co nejreálněji. Proto se vyhýbejte fotografiím shora nebo různým funkcím typu “fish eye” či leteckým záběrům. Fotoaparát držte v úrovni hrudníku a foťte přímo. 

V případě, že víte, že fotografování není zrovna Vaší silnou stránkou, doporučujeme kontaktovat odborníky. A nebo můžete kontaktovat rovnou nás a my Vaší nemovitost koupíme napřímo. I bez fotografií.



Pokračujte ve čtení